U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

De Duitse Staande Korthaar is stijlvol en adellijk, een echte jachthond maar ook een prima gezinshond, een echte vrijdoos die zich ook graag tegen zijn baas aanvlijdt.

De korthaar is een Duitse Staande hond, met uitstekende jachtkwaliteiten en een grote veelzijdigheid.
Behalve goed opsporen en voorstaan van wild, is hij goed in zweetwerk en apporteren, zowel van veer- en haarwild, alles gaat hem goed af. Daarnaast heeft ie absoluut geen watervrees
. Tel daarbij zijn uithouding, doorzettingsvermogen en zijn grote snelheid op en je hebt een zeer breed inzetbare jachthond, die door veel jagers op de juiste waarden wordt ingeschat. 
Toch worden de meeste Duitse Staande Kortharen in ons land niet voor de jacht gehouden, maar gewoon in een gezinnetje als huishond. Een plek waar hij overigens uitstekend voldoet, mits er rekening wordt gehouden met zijn grote behoefte aan beweging.
Ook met kinderen kan de DSK zeer goed overweg, en ze zijn altijd wel te vinden voor een spelletje met kinderen.

De beste baas voor de Duitse Staande Korthaar is dan ook een baas die beschikt over een flinke portie natuurlijk overwicht.

De Duitse Staande Korthaar is een intelligente hond, die vaak genoeg heeft aan een half woord. Hij is in het bezit van een behoorlijk inschattingsvermogen en lijkt soms al te weten wat de baas wil, nog voordat deze het de hond kenbaar heeft gemaakt.
Met andere honden gaat de Duitse Staande Korthaar goed om, als tenminste zijn socialisatie periode goed is verlopen en hij voldoende met andere honden kennis heeft kunnen maken. Ze zijn niet wantrouwig van aard, maar beschikken wel over een goed ontwikkelde territoriumdrift waardoor ze meestal ook als waakhond goed voldoen!  Onze ervaring is dat ze van alle markten thuis zijn en bovenal zeer lief.

Verzorging:

 Kortharen hebben weinig verzorging nodig mede door hun korte haren.  Hooguit als ze verharen (2x per jaar) kun je met een borstel de losse haren eruit borstelen.